people dancing inside room with green lights

Dit zijn de leukste evenementen in Amsterdam

Op zoek naar leuke evenementen in Amsterdam? Er is van alles te doen! Van ADE tot het Light Festival. Naar welk event ga jij?

Evenementen in Amsterdam

Nederland’s hoofdstad, Amsterdam, is een bruisende stad vol met cultuur, geschiedenis en creativiteit. Het hele jaar door vinden er talloze evenementen plaats, variërend van culturele festivals tot sportevenementen en markten. Hier is een lijst van de 10 leukste jaarlijkse evenementen in Amsterdam die je niet mag missen:

Koningsdag

Koningsdag (27 april): Koningsdag is een van de grootste nationale feestdagen in Nederland, en Amsterdam viert dit met uitbundige straatfeesten, rommelmarkten, concerten en festivals. De hele stad kleurt oranje ter ere van de Koninklijke familie, en de grachten zijn gevuld met versierde boten en feestgangers.

Grachtenfestival

Grachtenfestival (augustus): Het Grachtenfestival is een jaarlijks klassiek muziekfestival dat plaatsvindt op verschillende locaties langs de grachten van Amsterdam. Jonge getalenteerde musici treden op in historische panden en op drijvende podia, wat een unieke en sfeervolle ervaring biedt.

Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival (december-januari): Elke winter verandert Amsterdam in een betoverende lichtstad tijdens het Amsterdam Light Festival. Kunstenaars van over de hele wereld creëren prachtige lichtkunstwerken die langs de grachten worden tentoongesteld. Een avondwandeling langs deze kunstwerken is een magische ervaring.

Pride Amsterdam

Pride Amsterdam (juli/augustus): De Amsterdam Pride is een van de grootste LHBTQ+-evenementen ter wereld. De stad viert diversiteit met een kleurrijke optocht door de grachten, talloze feesten en evenementen, en een gevoel van inclusiviteit dat Amsterdam zo bijzonder maakt.

Uitmarkt

Uitmarkt (augustus): De Uitmarkt is de officiële start van het culturele seizoen in Nederland. Het evenement vindt plaats in het centrum van Amsterdam en biedt een voorproefje van het komende culturele aanbod, waaronder theater, muziek, dans en literatuur.

Tulpenfestival

Tulpenfestival (april-mei): Hoewel de beroemde Keukenhof-tuinen net buiten Amsterdam liggen, is het Tulpenfestival een prachtig evenement dat de hele stad siert. Tijdens de lente bloeien de tulpen in verschillende kleuren en variëteiten in parken, tuinen en openbare ruimtes, waardoor Amsterdam in een zee van kleuren verandert.

Amsterdam Dance Event (ADE)

Amsterdam Dance Event (ADE) (oktober): Voor liefhebbers van elektronische muziek is ADE het grootste evenement in de stad. Het is een internationaal gerenommeerd muziekfestival en conferentie, waar duizenden artiesten en DJ’s optreden in clubs en locaties verspreid over de hele stad.

Open Tuinen Dagen

Open Tuinen Dagen (juni): Tijdens de Open Tuinen Dagen openen normaal gesloten stadstuinen en binnenplaatsen hun deuren voor het publiek. Dit evenement biedt een unieke kans om de verborgen groene oases van Amsterdam te verkennen en te genieten van prachtige tuinen en historische architectuur.

Rollende Keukens

Rollende Keukens (mei): Rollende Keukens is een jaarlijks terugkerend foodtruckfestival in Amsterdam. Tientallen mobiele keukens bieden een breed scala aan culinaire lekkernijen en internationale gerechten. Het is een geweldige gelegenheid om te genieten van lekker eten in een ontspannen sfeer.

NDSM Vrijhaven

NDSM Vrijhaven (zomermaanden): De voormalige scheepswerf NDSM-werf in Noord-Amsterdam is omgetoverd tot een creatieve vrijhaven vol kunst, muziek, ambachtelijke markten en evenementen. Het hele jaar door vinden er diverse activiteiten plaats, maar de zomermaanden brengen een bijzondere levendigheid met zich mee.

Verder…

Amsterdam biedt het hele jaar door een overvloed aan evenementen en activiteiten voor zowel inwoners als toeristen. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, muziek, cultuur of gewoon plezier hebt, de stad heeft voor ieder wat wils. Vergeet niet om je verblijf te plannen rond een van deze jaarlijkse evenementen om de levendige sfeer van Amsterdam te ervaren. En ga je liever naar een andere stad? Bezoek dan eens een hotel in Rotterdam of plak er een dagje Haarlem aan vast.

Foto’s: Pixabay