people gathering on concert field

Dit zijn de 10 leukste festivals in Nederland

De beste festivals van Nederland

Ben je op zoek naar een geweldige festivals in Nederland? Zoek niet verder! We hebben de 10 leukste festivals voor je op een rijtje gezet. Van muziekfestivals tot foodfestivals, er is voor elk wat wils. Dus pak je dansschoenen en bereid je voor op een onvergetelijke tijd!

1. Lowlands

Lowlands is een van de meest populaire festivals in Nederland. Dit muziekfestival trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Met een geweldige line-up van nationale en internationale artiesten, is Lowlands een must-visit voor muziekliefhebbers.

2. Mysteryland

Mysteryland is een festival dat je niet wilt missen. Dit elektronische muziekfestival biedt een unieke ervaring met geweldige DJ’s, kleurrijke podia en een bruisende sfeer. Dans de hele dag en nacht op de beste beats en geniet van de magie van Mysteryland.

3. North Sea Jazz Festival

Hou je van jazz, soul en blues? Dan is het North Sea Jazz Festival iets voor jou. Dit festival trekt wereldberoemde artiesten en biedt een breed scala aan muziekstijlen. Laat je meevoeren door de melodieën en geniet van de relaxte sfeer.

4. Amsterdam Dance Event

Amsterdam Dance Event is het grootste clubfestival ter wereld. Met meer dan 2000 artiesten en 500 evenementen verspreid over vijf dagen, is dit een paradijs voor elektronische muziekliefhebbers. Dans tot in de vroege uurtjes en ontdek nieuwe favoriete DJ’s.

5. De Parade

De Parade is een reizend theaterfestival dat jaarlijks vier steden aandoet. Geniet van theater, dans, muziek en lekker eten op deze unieke locatie. Laat je verrassen door de verschillende voorstellingen en beleef een cultureel avontuur.

6. Pinkpop

Pinkpop is het oudste en bekendste popfestival van Nederland. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1970, heeft Pinkpop een indrukwekkende line-up van nationale en internationale artiesten. Dit festival is een must-visit voor alle muziekliefhebbers.

7. Zwarte Cross

Zwarte Cross is een uniek festival dat muziek, motorsport en theater combineert. Met een breed scala aan activiteiten en optredens, is er altijd iets te beleven. Dit festival staat bekend om zijn gezellige sfeer en is een geweldige plek om nieuwe ervaringen op te doen.

8. Best Kept Secret

Best Kept Secret is een festival dat draait om ontdekkingen. Met een mix van bekende en opkomende artiesten, biedt dit festival een unieke ervaring. Dans en geniet van de muziek op een prachtige locatie in Hilvarenbeek.

9. Appelpop

Appelpop is een gratis muziekfestival dat plaatsvindt in Tiel. Met een gevarieerde line-up van nationale en internationale artiesten, is dit festival een geweldige manier om het weekend door te brengen. Dans, zing en geniet van de goede vibes.

10. Down The Rabbit Hole

Down The Rabbit Hole is een festival dat draait om avontuur en ontdekking. Met een eclectische mix van muziek, kunst en theater, biedt dit festival een unieke ervaring voor alle zintuigen. Laat je verrassen en duik in het konijnenhol!

Of je nu van muziek, theater of lekker eten houdt, er is altijd wel een festival dat bij je past. Dus haal je festivaloutfit uit de kast, verzamel je vrienden en maak je klaar voor een onvergetelijke tijd op een van de beste festivals in Nederland!

Tijdens sommige festivals kun je ook overnachten. Tip: inventariseer goed welke kampeerspullen je nodig hebt zodat je verschillende weersomstandigheden trotseert.

Voor meer informatie over festivals in Nederland, kun je een kijkje nemen op Festivalinfo.nl. Hier vind je een uitgebreid overzicht van alle festivals en kun je tickets kopen voor je favoriete evenement.