little panda, red panda, cat-bear-3508116.jpg

Wat zijn de leukste dierentuinen in Nederland?

Ontdek leuke Nederlandse dierentuinen: van exotische dieren tot waterdieren. Plan jouw bezoek en verken ze allemaal!

Nederland staat bekend om zijn gevarieerde en goed onderhouden dierentuinen. Of je nu op zoek bent naar exotische dieren, avontuurlijke speeltuinen, of educatieve tentoonstellingen, er is voor elk wat wils in de Nederlandse dierentuinen. En een leuk bezoek aan leuke dierentuinen kan eigenlijk het gehele jaar door. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs enkele van de leukste dierentuinen in Nederland.

Burgers’ Zoo – Arnhem:

Burgers’ Zoo in Arnhem is een van de meest innovatieve dierentuinen in Nederland. Het park is onderverdeeld in verschillende ecodisplays, waaronder een regenwoud, een woestijn en een oceaan. Je kunt hier exotische dieren bewonderen, zoals leeuwen, olifanten, en zelfs haaien. Daarnaast biedt Burgers’ Zoo educatieve tentoonstellingen en speelgebieden voor kinderen.

Artis – Amsterdam:

Artis, gelegen in het hart van Amsterdam, is de oudste dierentuin van Nederland. Het biedt een perfecte mix van historische charme en moderne dierentuinbeleving. Hier kun je dieren bewonderen in een prachtige omgeving, evenals de indrukwekkende Planetarium en het Micropia-museum, gewijd aan micro-organismen.

Diergaarde Blijdorp – Rotterdam:

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is een van de meest populaire dierentuinen van Nederland. Het biedt een breed scala aan dieren en habitats, waaronder de spectaculaire Oceanium-attractie waar je je onderwater waant. Blijdorp heeft ook een speeltuin voor kinderen en een vlindertuin.

Ouwehands Dierenpark – Rhenen:

Ouwehands Dierenpark in Rhenen is de thuisbasis van de beroemde reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen. Naast deze populaire bewoners biedt het park ook een verscheidenheid aan andere dieren, zoals ijsberen, tijgers en leeuwen. De speeltuin RavotAapia is een hoogtepunt voor kinderen.

Safaripark Beekse Bergen – Hilvarenbeek:

Safaripark Beekse Bergen is uniek in Nederland, omdat het het grootste wildlife park van het land is. Bezoekers kunnen hier dieren spotten vanuit hun eigen auto tijdens een spannende autosafari. Het park herbergt een breed scala aan dieren, van leeuwen en neushoorns tot giraffen en zebra’s.

Apenheul – Apeldoorn:

Apenheul in Apeldoorn is een dierentuin die volledig is gewijd aan apen. Het biedt een bijzondere ervaring waar je veel verschillende soorten apen in een natuurlijke omgeving kunt zien. Bezoekers kunnen hier vaak apen van dichtbij bewonderen, soms zelfs zonder tralies of glas ertussen.

Wildlands Adventure Zoo – Emmen:

Wildlands Adventure Zoo in Emmen is een dierentuin met een avontuurlijk thema. Het park is onderverdeeld in verschillende klimaatzones, waaronder de jungle, de savanne en de poolgebieden. Hier kun je dieren ontmoeten en een spannende reis rond de wereld maken.

Leuke dierentuinen bieden niet alleen een geweldige kans om dieren van over de hele wereld te zien, maar ook om plezier te hebben, te leren en in contact te komen met de natuur. Of je nu met familie, vrienden of alleen gaat, een bezoek aan een van deze dierentuinen zal ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring opleveren. Vergeet niet om de openingstijden en eventuele speciale tentoonstellingen te controleren voordat je op pad gaat voor een dag vol avontuur en ontdekking.

Er zijn natuurlijk ook tal van andere activiteiten in Nederland die je kunt overwegen.

Foto: Pixabay