christmas market, christmas, game-1864241.jpg

De meest sfeervolle kerstmarkten in Nederland

Vind je het leuk om in december weer langs leuke kerstkraampjes, warme verlichte huisjes en schaatsbanen te gaan? Dan hoef je niet de grens over, want ook kerstmarkten in Nederland zijn er. Wij hebben de 15 leukste en meest gezellige Nederlandse kerstmarkten voor je verzameld.

Kerstmarkten zijn een geliefde traditie die de feestelijke geest van het seizoen brengen. Nederland, met zijn pittoreske steden en gezellige sfeer, biedt een scala aan betoverende kerstmarkten die bezoekers in de magie van Kerstmis onderdompelen. Hier zijn de 15 leukste kerstmarkten in Nederland die je in de feeststemming zullen brengen.

1. Deventer – Charles Dickens Festijn

Beleef een kerstmarkt in Victoriaanse stijl met het Charles Dickens Festijn in Deventer. De historische binnenstad wordt omgetoverd tot een levendig schouwspel, compleet met personages uit de beroemde boeken van Dickens.

2. Maastricht – Magisch Maastricht

De Vrijthof in Maastricht verandert in een winters paradijs met Magisch Maastricht. Geniet van de schaatsbaan, het reuzenrad en de sfeervolle kraampjes met lokale lekkernijen.

3. Valkenburg – Kerststad Valkenburg

Valkenburg staat bekend als Kerststad en biedt verschillende kerstmarkten, waaronder de Gemeentegrot en Fluweelengrot, die worden omgetoverd tot magische kerstwerelden.

4. Amsterdam – Winterparadijs

Het iconische Museumplein in Amsterdam komt tot leven met het Amsterdam Winterparadijs. Hier vind je niet alleen kraampjes met handgemaakte producten, maar ook een openlucht-ijsbaan en gezellige eetkraampjes.

5. Dordrecht – Dordrecht Christmas Market

De Dordrecht Christmas Market is de grootste kerstmarkt van Nederland. De historische binnenstad wordt gevuld met honderden kraampjes, livemuziek en een betoverende sfeer.

6. Haarzuilens – Castle Christmas Fair

Bezoek het prachtige Kasteel de Haar voor de Castle Christmas Fair. Dit evenement biedt niet alleen een betoverende markt, maar ook workshops, muziek en een schaatsbaan.

7. Enschede – Winter Wonderland

Enschede wordt omgetoverd tot een Winter Wonderland met een gezellige kerstmarkt, een ijsbaan en tal van activiteiten voor het hele gezin.

8. Leiden – Winter Wonder Weeks

De Winter Wonder Weeks in Leiden bieden niet alleen een sfeervolle kerstmarkt, maar ook een unieke drijvende kerstmarkt op de grachten.

9. Amsterdam – Funky Xmas Market

Voor een alternatieve kerstmarkt kun je de Funky Xmas Market in Amsterdam bezoeken, waar lokale kunstenaars en ambachtslieden hun unieke creaties presenteren.

10. Groningen – Winterfest

Groningen verwelkomt de winter met Winterfest, een evenement met een betoverende markt, livemuziek en culturele activiteiten.

11. Apeldoorn – Royal Christmas Fair

De Royal Christmas Fair in Apeldoorn vindt plaats rondom het Koninklijk Paleis Het Loo en biedt een vorstelijke sfeer met kerstkraampjes en winterse lekkernijen.

12. Arnhem – Royal Christmas Fair Arnhem

Geniet van de koninklijke ambiance op de Royal Christmas Fair in Arnhem, waar de historische binnenstad wordt omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt.

13. Utrecht – Country & Christmas Fair

Het prachtige Kasteel de Haar in Utrecht organiseert de Country & Christmas Fair, waar bezoekers kunnen genieten van een charmante kerstmarkt en diverse optredens.

14. Gouda – Gouda bij Kaarslicht

Terwijl Gouda beroemd is om zijn kaasmarkt, wordt het tijdens Gouda bij Kaarslicht verlicht door duizenden kaarsen, vergezeld van een sfeervolle kerstmarkt.

15. Nijmegen – Nijmeegse Winterweken

De Nijmeegse Winterweken bieden een feestelijke mix van kerstmarkten, culturele evenementen en winterse activiteiten in het historische stadscentrum.

Of je nu op zoek bent naar traditionele kerstmarkten, alternatieve evenementen of vorstelijke sferen, Nederland heeft voor ieder wat wils tijdens het feestelijke seizoen. Duik in de betoverende kerstmarkten, proef de winterse lekkernijen en laat je onderdompelen in de magie van Kerstmis.

Foto: Pixabay