Body Of Water

uitgaan in breda: bruisende bars en gezellige clubs

Breda staat bekend als een van de gezelligste steden van Zuid-Nederland en is een populaire bestemming voor een avondje uit. Of je nu op zoek bent naar sfeervolle kroegen, hippe clubs of leuke muziekcafés, Breda heeft het allemaal. In dit artikel neem ik je mee langs de leukste uitgaansgelegenheden in deze bourgondische stad.


Inhoudsopgave

  1. De Grote Markt: Het Hart van het Uitgaansleven
  2. Clubs in Breda: Voor de Nachtbrakers
  3. Muziekcafés en Live Optredens
  4. Cocktailbars en Sfeervolle Lounges
  5. Evenementen en Festivals
  6. Veelgestelde Vragen (FAQ)

1. De Grote Markt: Het Hart van het Uitgaansleven

Als je het uitgaansleven van Breda wilt verkennen, begin je op de Grote Markt. Dit centrale plein in de binnenstad is het bruisende middelpunt van het nachtleven. Hier vind je talloze cafés en kroegen waar je de avond kunt beginnen met een drankje of een hapje. Vooral tijdens zonnige dagen is het gezellig druk op de terrassen, waar je kunt genieten van de levendige sfeer.

Café de Bommel

Een van de populairste kroegen op de Grote Markt is Café de Bommel. Dit café trekt zowel studenten als locals en staat bekend om zijn informele sfeer en de gezellige drukte. Met regelmatige themafeesten en een breed aanbod aan drankjes is dit een goede plek om je avond te beginnen.

Café Bruxelles

Op zoek naar een wat rustiger begin van je avond? Café Bruxelles is een Belgisch café met een breed assortiment aan speciaalbieren. Ideaal voor een ontspannen borrel met vrienden of collega’s.


2. Clubs in Breda: Voor de Nachtbrakers

Wil je de nacht doorhalen? Dan biedt Breda enkele geweldige clubs waar je tot in de vroege uurtjes kunt dansen. Van commerciële hits tot deep house en techno, er is voor elke muzieksmaak wel een plek te vinden.

Club RED

Club RED is een van de bekendste clubs van Breda en staat garant voor een avond vol dansen. Met verschillende thema-avonden en top-dj’s uit binnen- en buitenland is het hier altijd feest. De club trekt een breed publiek en heeft een moderne, stijlvolle inrichting.

  • Locatie: Vismarktstraat 11, Breda
  • Meer informatie: Club RED

Kerkplein

Voor wie van een intieme clubsfeer houdt, is Kerkplein een aanrader. Deze club bevindt zich in een sfeervol, historisch pand en biedt een mix van house, techno en urban. Regelmatig treden hier dj’s op en worden er speciale evenementen georganiseerd.

  • Locatie: Kerkplein 5, Breda
  • Meer informatie: Kerkplein

3. Muziekcafés en Live Optredens

Als je een avond uit wilt combineren met live muziek, dan heeft Breda verschillende muziekcafés waar regelmatig optredens plaatsvinden. Van rock en pop tot jazz en blues, er is voor iedere muziekliefhebber wat te vinden.

Mezz

Mezz is dé plek in Breda voor live muziek. Dit poppodium biedt een divers programma met concerten van opkomende artiesten en gevestigde namen. Naast concerten worden hier ook regelmatig clubavonden georganiseerd, waardoor Mezz een ideale bestemming is voor een avondje uit met muziek en dans.

  • Locatie: Keizerstraat 101, Breda
  • Meer informatie: Mezz Breda

Café de Speeltuin

Voor een meer intieme setting kun je terecht bij Café de Speeltuin. Dit café staat bekend om zijn informele sfeer en liveoptredens van lokale en nationale bands. Het is een geweldige plek voor muziekliefhebbers die houden van een ongedwongen sfeer.


4. Cocktailbars en Sfeervolle Lounges

Ben je meer van de stijlvolle avonden en drink je graag een lekkere cocktail in een sfeervolle omgeving? Ook dan biedt Breda verschillende opties voor een avond vol gezelligheid.

Viejeans

Bij Viejeans vind je een uitgebreide cocktailkaart met klassiekers en seizoensgebonden creaties. Deze stijlvolle bar is ideaal voor een avondje uit met vrienden of een romantische date. Het interieur is modern, met veel aandacht voor detail, wat zorgt voor een luxe maar ontspannen sfeer.

  • Locatie: Schoolstraat 2, Breda
  • Meer informatie: Viejeans

Wijnbar Pinot

Voor wie meer van wijn houdt, is Wijnbar Pinot een absolute aanrader. Hier kun je genieten van een breed aanbod aan wijnen van over de hele wereld, in een chique maar ontspannen setting. De wijnbar biedt ook heerlijke hapjes die perfect combineren met de wijnen.


5. Evenementen en Festivals

Naast de vaste uitgaansgelegenheden, staat Breda ook bekend om zijn bruisende evenementen en festivals. Deze zorgen het hele jaar door voor levendigheid in de stad, van foodfestivals tot muziekfestivals.

Breda Jazz Festival

Eén van de hoogtepunten in het Bredase festivalseizoen is het Breda Jazz Festival. Dit meerdaagse evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers en biedt een breed scala aan jazzmuziek op verschillende podia in de stad. Het festival vindt plaats in mei en is een echte aanrader voor muziekliefhebbers.

Ploegendienst Festival

Ploegendienst Festival is een van de populairste zomerfestivals in Breda en richt zich op liefhebbers van elektronische muziek. Met een ontspannen sfeer en een gevarieerde line-up van dj’s, is dit festival perfect voor een dag vol dansen en plezier.


Veelgestelde Vragen (FAQ)

1. Wat zijn de beste uitgaansplekken in Breda?

Breda biedt veel verschillende uitgaansplekken, van gezellige kroegen op de Grote Markt zoals Café de Bommel tot de grotere clubs zoals Club RED en Mezz voor live muziek. Voor iedere smaak en stemming is er een geschikte plek te vinden.

2. Welke club in Breda is het populairst?

Club RED is een van de populairste clubs in Breda, met een breed aanbod aan muziek en regelmatige optredens van top-dj’s.

3. Is Breda geschikt voor een avondje uit met live muziek?

Zeker! Breda heeft diverse muziekcafés en een poppodium zoals Mezz, waar je kunt genieten van live optredens van lokale en internationale artiesten.

4. Wat zijn de leukste festivals in Breda?

Het Breda Jazz Festival en Ploegendienst Festival zijn twee van de bekendste evenementen in Breda. Beide trekken jaarlijks veel bezoekers en bieden een geweldige sfeer.

5. Waar kan ik cocktails drinken in Breda?

Viejeans is een populaire cocktailbar in Breda waar je kunt genieten van heerlijke cocktails in een stijlvolle omgeving. Ook Wijnbar Pinot is een leuke plek voor een meer ontspannen avond met wijn en kleine hapjes.


Conclusie: Breda heeft alles in huis voor een geslaagd avondje uit. Of je nu zin hebt om te dansen tot de zon opkomt, live muziek te ervaren of rustig te genieten van een drankje op een terras, deze bourgondische stad biedt voor iedereen iets. Plan je volgende avond uit en ontdek wat Breda te bieden heeft!