Eerste Limburgse Upcycle Shop opent in Weert

De eerste Limburgse NS Upcycle Shop opent vanaf 23 september in Weert. In de shop kunnen reizigers en liefhebbers van treingadgets twee weken lang terecht voor duurzame producten en cadeaus die gemaakt zijn van hergebruikt NS-materiaal. Extra leuk, want elk product is uniek.

De Upcycle Shop opent in het Zuyd Perron Circulair op station Weert en wordt volledig gerund door mbo-studenten van Gilde opleidingen in Weert. Eerder stond de NS Upcycle Shop op stations in Utrecht, Rotterdam, Goes en Leiden.

Dienstblaadje, notitieblok en onderzetter

NS wil graag zoveel mogelijk oude materialen van stations, treinen en werkplaatsen een nieuwe bestemming geven. Een dienstblaadje, notitieblokje of onderzetters van voormalige reisinformatieborden, toilettassen van treinstoelbekleding of reistassen van oude fietsbanden van OV-fietsen. NS werkt samen met verschillende duurzame ondernemers om van deze oude treinonderdelen weer nieuwe producten te maken.

Verschillende fabrikanten, verschillende spullen

VerdraaidGoed maakt bijvoorbeeld dienstblaadjes, onderzetters en spoorblokken van oude gele informatieborden van stations. De creatieve ondernemer OML – Ontwerp Met Liefde – heeft handtassen en toilettassen in de winkel liggen. Rugtassen, etuis en laptoptassen zijn er van Fraenck. Deze zijn gemaakt van oude treinstoffen, gecombineerd met oude NS-overalls. Het Nieuwe Logisch heeft heuptassen en weekendtassen in de winkel liggen.

Openingstijden

De shop is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. Mocht het je niet lukken om langs te komen op station Weert, kijk dan op ns.nl/upcycle .
Bron: NS